Tippek masszázshoz - UniqueDay

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


T I P P E K

M A S S Z Á Z S H O Z

RUHA
Ha van rá mód és megtehetjük, öltözzünk úgy, hogy nekünk legyen a legjobb és legkényelmesebb. Mire is gondolok?
 
 
Ruhának olyat válasszunk, ha lehetséges, amiből kényelmes ki és bebújni.
 
Masszázs során természetes növényi olajjal dolgozom, ezért szokták kérni vendégeim, hogy ne töröljem le, ha maradt a bőrön. Rövid idő alatt beszívja a bőr, ezért érdemes olyan ruhát választani, aminek ez nem árt.
 
Igyekezzünk rétegesen öltözni, mert masszázs után fázhatunk!

TELEFON
Ha megérkeztünk ne némítsuk le telefonunkat, hanem kapcsoljuk ki, mert a zizegés rögtön kizökkenti az embert!

POZÍCIÓ
Mikor átöltöztünk, úgy feküdjünk fel a masszázs ágyra, ahogy nekünk a legkényelmesebb és ugyanakkor, a masszőrt nem akadályozza a munkájában. (pl: kezünk lóghat, fej mellet is lehet, vagy testünk mellet is.)

KÉNYELEM
Ha masszőrtől szeretnénk kérni valamit, ne féljünk azt megtenni! Papírzsebkendő, törülköző vagy papírtörlő a homlok alá, derékpárna, vagy láb megemelése hengerpárnával stb... A masszőr igyekszik mindenre figyelni, azonban megkönnyíthetjük a munkáját, ha előre jelezzük a kéréseinket!

KIKAPCS
 
A legfontosabb: a masszázs előtt... Kezdjük egy egyszerű, de nagyszerű és fontos trükkel (1perc): próbáljuk összegezni a  napot fejben, ami volt, illetve lesz még. Tegyük  hozzá érzelmeinket is és társítsuk feladatainkhoz, személyekhez... Problémáinkat, gondjainkat, teendőinket sűrítsük össze egy gömbbe, majd képzeljük el, hogy ennek súlya is van, de könnyen elbírjuk az egyik kezünkben. A gömbbe miután belekerültek a legfontosabb aktuális dolgok, dobjuk el egy határozott mozdulattal, olyan messzire, amit még látunk. Most olyan messzire került, amit később újra fel tudunk venni és fel is kell vennünk, de oda csak a masszázs végére érünk.


KONCENTRÁCIÓ
 
Igyekezzünk pihenni, kikapcsolni, próbáljunk meg nem a napi teendőkre gondolni, hanem töltsük aktívan, eredményesen ezt az időt. Mire is gondolok? Számos kutatás bebizonyította, hogy a betegségekből való kigyógyulásnál, mennyit segít az akarat, tudat és koncentráció. Ebben az a jó, hogy nem is kell hinni, csak csinálni. Az eredmény magáért beszél. Lehetetlennek, vagy lassabb gyógyulásnak ítélt betegségeket hazudtolnak, meg nap, mint nap a gyógyulni vágyók és akarók! Nem kötelező csak ajánlom, hogy masszázs közben koncentráljunk arra a területre, amit masszíroznak. Képzeljük el, hogy beindul a keringés, ami addig pangott. Friss oxigénnel  dús vér áramlik azon a területen. Beindul a nyirokkeringés és az idegekben az ingerület is gyorsabban áramlik. Ezért izmaink is hálásak, rugalmasabbak és erősebbek lesznek. A letapadások fellazulnak  és csomók, görcsök megszűnnek. Érezzük, hogy beindult a szervezet öngyógyítása.

KOMMUNIKÁCIÓ
 
Van egy mondás, miszerint "szóból ért az ember". A masszázs esetén végtelenül hasznos. Kommunikáljunk, ha fázunk, hogy betakarja a masszőr azon területet, amit épp nem masszíroz. Szóljunk, ha melegünk van. Minden ember más és más, ezért nehéz a masszőrnek egymást követő vendégek esetén az ideális hőmérsékletet beállítani. Szóljunk, ha görcsöl, kényes, érzékeny valamelyik terület, vagy kifejezetten jólesik, így biztosítjuk és segítjük, magunk kényelmét és a masszőr munkáját. Természetesen, ha beszélgetni van kedvünk, mondjuk nyugodtan, viszont, ha csendben szeretnénk maradni és pihenni, az sem probléma, szóljunk, hogy fáradtak vagyunk, valószínű belepilledünk a masszázsba. Legtöbben elalszanak, néha beszéd közben is előfordul, sőt horkolnak.

MOSDÓ
Ha menni kell, hát menni kell! Nincs mese! Szóljon a masszőrnek, hogy technikai szünetre van szüksége (normális, mert beindul az anyagcsere, nyirokkeringés illetve a vese és hólyag nyomására is jöhet inger). Ha úgy kényelmes öltözzön kissé vissza, vagy csak csavarjon magára törülközőt és utána folytatjuk. Ne csináljunk ebből problémát, fontos a kényelem, komfort, hogy maximalizáljuk az ellazulást!

SZEM
Szemünket hunyjuk be mindig. Így megadjuk az esélyt magunknak, hogy pihenhessünk, vagy befelé figyelhessünk. Ha beszélgetünk és csukva van a szemünk, könnyebb ellazulni és megnyugodni.

ALVÁS
Egyáltalán ne zavarjon bennünket, ha elalszunk masszázs közben. Nagyon gyakran beszéd közben is megtörténik. Vannak, akik már az elején, mások miután megnyugodtak, ellazultak  csak azután pihennek bele. Közben horkolnak, ez is előfordul több esetben, sőt hangosan is néha, de ez nem probléma. Előfordulhat az is, hogy kifolyik valakinek a nyála, erre is van megoldás, megtörli a száját és kész.
LASSAN
 
 
Mindig, mindent lassan csináljunk a masszőrnél! Erősebb átgyúrós masszázsnál, különösen figyeljünk a lassú mozdulatokra.  Lassan nyissuk ki a szemünket, így fokozatosan áramlik be a fény, amire pupilla is kényelmesebben tud reagálni és békésebben tudunk kijönni a "relaxációból". Lassan üljünk fel és lassan jöjjünk le az ágyról, mert megszédülhetünk!

MELEG
 
Fontos, hogy minden jól átdolgozott izmot melegen tartsunk, ezért érdemes vastagon, rétegesen felöltözni. Biztosan nem lesz melegünk, mert viszonylag gyorsan ki tud hűlni az izom (persze, ha nem nyár van), ezért pár perc múlva már jól is fog esni a "sok" ruha.

VÍZ
 
 
Fogadjuk meg a masszőr tanácsát, hogy igyunk sok vizet! Fontos az átdolgozott izmoknak és a felpörgetett, beindított szervezetnek, mivel, a minden keringést segíti a "tiszta" víz! Ilyenkor lehet egyszerre többet is inni és napi vízmennyiség nagyobb részét masszázs utánra időzíteni. Mikor mosdóba megyünk, ne ijedjünk meg, ha sokkal sötétebb, vagy kellemetlenebb szagú a vizelet, az a jó (mivel így tisztul a szervezet)!

IDŐPONT
 
 
Szükséges az előzetes időpont egyeztetés! Szoktam tanácsolni, hogy 2-3 hetente, ha lehetséges érdemes masszíroztatni. FONTOS, hogy amennyiben előre láthatóan még se tud eljönni a megbeszélt időpontra, úgy azt legalább 2 nappal előtte kérjük, jelezze! Ez azért szükséges, hogy ne vegyük el olyanoktól a lehetőséget, akiknek szükséges a masszázs és el is tudnak jönni! Természetesen vannak előre nem kalkulálható dolgok: betegség, baleset… Ezt megértően kezeljük!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz